onsdag den 10. februar 2016

Opskrift på den nemmeste og bedste æblekage

Det er jo nærmest en klassiker med sådan en smulderdejs-æblekage, så her kommer en opskrift på en super nem og lækker kage, den er god hele året rundt, og kan spises både med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Nå ja, og så er den hurtig at lave.



Du skal bruge:

3 æbler (alle slags virker)
100 g hvedemel
100 g sukker
100 g smør
1 dl. havregryn
kanelsukker (4 spsk sukker og 2 spsk kanel)
evt. 75 g mandler eller hasselnødder (kan sagtens undlades)


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader. Skræl æblerne og skær dem i 4 både og skær bådene i skiver. Læg dem i et fad og drys kanelsukker over dem. Smuldr hvedemel, sukker, smør og havregryn i en skål. Smuldr dejen ud over de kaneldryssede æbler. Hak mandlerne groft og fordel dem oven på kagen, drys evt med lidt kanel, så får kagen en flot farve.
Bag kagen midt i ovnen i 25 min ved 175 grader.
Serveres med creme fraiche, flødeskum, friske bær, vaniljeis eller lige det du har lyst til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at skrive en kommentar, det gør mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...