onsdag den 30. maj 2012

Opskrift på hønsestrikket babytæppe

Jeg er stadig igang med at hønsestrikke et babytæppe. Det tager jo en del tid og kræver tålmodighed, men det er også et hyggeligt projekt, som man kan have liggende og tage frem, når man har lyst til at strikke en række fine motiver.


Opskriften på tæppet er simpel, så her er den:
Slå 210 masker op på rundpind nr. 4,5 strik rundt i alle de skønne mønstre du kunne tænke dig indtil du har strikket 1m. Luk af og sy med zigzag på symaskinen 2 baner tæt ved hinanden parallelt og klip derefter imellem de 2 syninger, så det strikkede arbejde ikke længere er rundt, men firkantet. Sy foer bagpå, så du ikke kan se garnender og zigzag-kanter.

mandag den 28. maj 2012

Leggings i lange baner

Der er atter kommet gang i symaskinen i det lille hjem efter at den har stået stille i et par månder, mest fordi jeg har haft lyst til at strikke til den lille baby.
Men lysten er heldigvis kommet tilbage, og nu skal der syes leggings til min datter. Hun bruger næsten ikke andet end leggings, fordi hun altid går i kjole eller nederdel.


Stoffet har min datter selv valgt i Stof2000 og mønsteret er fra Stof og Stil. Det er virkelig simpelt og hurtigt at få et fint resultat.

lørdag den 26. maj 2012

Babysager fra en svunden tid

I dag har jeg for første gang siden lillebror er kommet til verden været en tur i den lokale genbrug. Her fandt jeg de fineste sommer-herligheder til den lille.

En fin sommerbody med striber og et lækkert snit.
Underbukser og undertrøje med kløvere, fra før der var noget der hed Holly's og der bare fandtes babytøj med kløvere som motiv.



En tur i vaskemaskinen og det er klar til at blive brugt at endnu en baby.

torsdag den 17. maj 2012

Der har været lidt stille..

Det er ikke blevet til så mange indlæg på det seneste, men det skyldes, at lillebror er blevet født og hele familien har haft travlt med at byde den lille fyr velkommen.



Og sikke en fin fyr han er! Han passer helt perfekt ind i vores lille familie.
Hele huset har været fyldt af tillykke-blomster, som bliver nydt hver eneste dag. Lige nu pryder disse mit stuevindue.



tirsdag den 1. maj 2012

Røde sager

Det er 1.maj og derfor synes jeg, at det er en fin anledning, at vise nogen af mine fine røde ting og sager frem på bloggen, nu hvor de røde faner vejer i Fælledparken.


 
Røde hjerte æggebægere og skønne shotglas.

 
Termokande til kaffe og skøn kaffedåse fra Meny.
Kagedåse, hvor der ikke hersker tvivl om hvad indholdet bør være.
En af mine farviorit urtepotteskjulere med funky motiv.
Rød Cirkel kaffedame, som sidder på en af mine mange kaffedåser. Hun er temmelig slidt, men stadig rigtig fin. Købte dåsen for 2kr på et loppemarked for flere år tilbage, tror desværre ikke at det ville være den samme pris idag.


 

Første omgang hjemmelavet rabarbersaft fra årets høst. Det har den smukkeste farve. Opskriften er virkelig simpel og det smager skønt hele året rundt.

2 kg rabarber
500 g sukker
0,5 l vand
Atamon

Rengør og skær rabarber i mindre stykker. Kog dem med 0,5 l vand ca 20 min til de er møre.
Lad rabarbermassen dryppe af i et klæde. Herefter koges saften op sammen med sukker, til sukkeret er opløst.
Hæld saften på skoldede glas eller flasker skyllet med Atamon, sæt straks låg på.

Glædelig 1.maj!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...