onsdag den 29. februar 2012

Ensfarvede veste i rib

Den brune vest er ved at være færdig, og allerede nu, har jeg besluttet at strikke endnu en, men denne gang i gul.




Jeg har fundet bomuldsgarn i den fineste varme gule farve i Stof og Stil. Jeg er sikker på, at det og bliver en rigtig fin vest.




mandag den 27. februar 2012

Strikvest

Jeg er allerede i gang med mit næste strikkeprojekt. Jeg bliver jo nødt til at holde pindene i gang, og jeg har heldigvis masser af babystrikkerier, som jeg gerne vil have færdige inden lillebror melder sin ankomst.



Jeg strikker denne vest, som jeg snart har strikket en del gange, den er nem at strikke og slutresultatet er super fint. Opskriften har jeg fra et gammelt 'Hendes Verden'.




Vesten bliver strikket i mørkebrunt bomuldsgarn.

Vendestrikket babytrøje færdig

Jeg er blevet færdig med at strikke den vendestrikkede babytrøje, som jeg gik i gang med for lidt tid siden. Jeg er blevet godt tilfreds med resultatet.






Blusen er strikket i en blanding af hør og bomuld, og er derfor rigtig god som en lun trøje til forår og sommer.


 
Farven er støvet blå/grøn. I halskant og ved raglanslidser har jeg som afslutning hæklet en hvid kant, hvor knaphullerne også er hæklet ind.



Modellen er strikket ud fra Hanne Meedoms bog 'Vendestrik #2'. Som jeg tidligere har talt meget varmt for.

søndag den 26. februar 2012

Rap rap!

Jeg har brugt tid på lidt oprydning i mine sysager i dag. Jeg stødte på mange fine ting, som jeg helt har glemt at jeg havde. Det er jo næsten som at få nyt. Blandt andet fandt jeg det her super fine strygemærke, med andemor og hendes lille ælling.


Det må op at hænge på min opslagstavle indtil jeg finder ud af hvor mærket skal sidde.
God weekend til alle!

torsdag den 23. februar 2012

Hønsestrik lidt sol og sommer

Det har været det skønneste solskinsvejr i dag, så derfor vil jeg dele lidt sommerlige hønsestrikdiagrammer med jer.

Først en række med saftige ispinde.



Og så en række med fine sejlskibe. I toppen sidder der et lille flag, som jo kan undlades hvis man synes.


Solskinshilsner fra Louise.

Patchworktæppe til juniorseng

Jeg er i fuld gang med et patchworktæppe til min datters seng. Det er endt med, at hun har fået lov til at bestemme farver og motiver, og når man er 4år, kan der ikke komme farver nok. Derfor tror jeg det bliver et temmelig vildt resultat.

 
Det ligner måske kaos, men det er bare et patchworktæppe 'in the making'.
Jeg følger fortsat denne DIY, men tæppet bliver bare større. Jeg laver det 6 firkanter bredt og 10 firkanter langt. Jeg bruger en kraftig fleece som mellemfoer og sætter bomuldsstof på bagsiden, på den måde bliver tæppet dejligt blødt. Jeg afslutter tæppet med skråbånd i kanterne.

onsdag den 22. februar 2012

Stof til samlingen

Jeg har været så heldig at finde lidt stof til samlingen i dag. Der bliver jo også brugt en del stof til mine patchwork tæpper, og skabet skulle jo nødig gå hen og sulte, så det er med at fylde op løbende.
Jeg har fundet tre meget forskellige ting i dag.



Det fineste fund må være dette sengetøj, som består af to hele dybebetræk og to hovedpundebetræk, det er jo et kup. Jeg er helt vild med både farver og motivet.



Desuden blev det til en dug med fine brune og hvide blomster.



Og til sidst endnu en dug, men i mørkeblå med hvide hjerter.

tirsdag den 21. februar 2012

Patchworktæppe til juniorseng

Jeg er som nævnt i det foregående indlæg, igang med et patchworktæppe til min datters seng. Den gennemgående farve skal være rød og evt lilla og gul. Jeg har endnu ikke helt besluttet mig, da jeg først skal se hvad skabet gemmer.


Indtil videre har jeg fået klippet disse firkantet. Jeg ved endnu ikke om den grønne skal med. Der er blandt andet lidt Sødahlstof, som stammer fra nogle stofservietter og min farviorit, det blomstrende stof, som er en rest patchworkstof, som jeg har fået af min farmor, som var passioneret patchwork-tæppemager. Hun lavede de skønneste tæpper til alle i familien . Det er netop charmen ved patchwork, at nogen af stofferstumperne bringer minder frem.

mandag den 20. februar 2012

Gåsestof




Jeg er ved at klippe firkanter til et patchworktæppe til min datter. Efter jeg har haft succes med at sy babytæppet, har jeg fået mod på mere patchwork. Min datter har selv valgt, at hun gerne vil have at tæppet blandt andet skal være rødt, så derfor har jeg været på jagt efter røde stofrester i skabet. Jeg har fundet dette fine stof med gæs og der var lige præcis nok til 10 firkanter.



Jeg ved at stoffet også findes i blåt, men det har jeg ikke været så heldig at støde på endnu. Måske findes der endda endnu flere farvevariationer?




lørdag den 18. februar 2012

Simpel hønsestrikket blomst

Det er blevet tid til at dele endnu et hønstrikmønster. Denne gang en meget simpel blomst, som jeg synes kan bruges til både drenge og piger.

Blomsten er har jeg tegnet udfra 'Maries Vest', som jeg tidligere har blogget om.
Her er et nærbillede af blomsten, så du kan se hvor fint resultatet kan blive.



Jeg håber det er til at læse diagrammet, da billedet er blevet en smule utydeligt.

torsdag den 16. februar 2012

Færdigt babytæppe

Jeg er blevet færdig med mit patchworktæppe. Som tidligere nævnt, har jeg fulgt en rigtig god DIY. Og DIY'en er godkendt, for jeg har slet ikke måtte pille op eller lave noget om undervejs. Den slags syoplevelser er jo skønne.


Tæppet har fået blåblomstret stof på bagsiden, gult kantebånd og de fine firkanter fra skabet på forsiden. (Undskylder den dårlige billedkvalitet, men billederne er taget i eftermiddagens tusmørke).



Tæppet er beregnet som enten barnevognstæppe eller legetæppe, på billedet bliver det dog brugt i min datters dukkevogn.


Her tæppets bagside, som er et brugt dynebetræk fra genbrugsbutikken.


Jeg synes min datters dukke ser tilfreds ud med tæppet, jeg er ihvertfald blevet rigtig godt tilfreds med resultatet.

onsdag den 15. februar 2012

Patchworktæppe #2

I dag har jeg fået syet alle firkanterne sammen til mit babytæppe-projekt. I morgen er det planen, at tæppet skal quiltes og have en bagside.




tirsdag den 14. februar 2012

Patchworktæppe til baby

De sidste par dage har jeg klippet firkanter - mange firkanter!
Jeg er nemlig ved at lave et patchworktæppe i størrelse baby. Jeg har tænkt at det bliver et tæppe der kan bruges i barnevognen, men også som legetæppe til gulvet. Jeg regner med at bagsiden skal være at isoli eller fleece, så det isolerer bedre.
Jeg har funder stofstumper i mit skab, som sirligt er blevet klippet ud i ens størrelse, og som nu venter på at bliver syet sammen på symaskinen.


 Jeg er lidt spændt på det færdige resultat, for jeg har ikke erfaring med patchwork på symaskine. Jeg har altid lavet mindre patchworkprojkter, for eksempel bolde, og dem har jeg syet i hånden. Så det bliver spændende om jeg kan få det hele til at blive lige og passe sammen.

Måske har du også fået lyst til at sy et babytæppe af dine stumper fra skabet? Jeg følger denne skønne DIY, for der er masser af fine billeder og god vejledning i hvordan man skal gøre.

God fornøjelse ved symaskinerne!

søndag den 12. februar 2012

Bjørn Wiinblad og andre fine ting

Denne weekend har stået på en fin høst af keramikting. Jeg har blandt andet erhvervet mig en Bjørn Wiinblad keramikkvinde, som jeg måske skal bruges til at have en lille plante oven på hovedet.



Jeg er vild med alle hendes farver og hendes kvindelige figur. Hende kan man kun blive glad af at gå og kigge på til hverdag.



Jeg har også fået fingre i et keramikophæng, med en trold. Den er i lækreste 60'er stil og skal helt sikkert nok finde en plads hjemme hos mig.



Til sidst endnu en keramikfigur, måske er det en hestetyv? Har ser ihvertfald lidt lusket ud.



Men sikken et skæg - flot fyr!

fredag den 10. februar 2012

Nyt egernstof

Jeg var et smut forbi den lokale Stof2000, for at købe tyl til min datters fastelavnskostume. Her faldt jeg over det fineste bomuldsstof med egern i brun og orange. Det er herlig retro, til den nette sum af 60kr pr. meter.


Stoffet egner sig til lette sommerbukser, sengetøj eller måske som lommer på velourbukser.

Jeg har også erhvervet mig endnu en primula, denne gang pink. På billedet et den badet i sollys, synes det kan mærkes at foråret er på vej.



torsdag den 9. februar 2012

Hønsestrikket babytæppe

Jeg vil da lige anbefale en opskrift på et hønsestrikket babytæppe, som man kan finde på Stof2000s hjemmeside. Du finder opskriften her!
Der er også gode ideer til diagrammer, men det er selvfølgelig helt op til dig og din fantasi, hvad der skal være af motiver på tæppet.
Jeg ved ihvertfald, at jeg snart skal igang med et hønsestrikket babytæppe, jeg skal bare beslutte, om det skal strikkes i uld eller bomuld. Jeg er bange for at uld bliver for kraftigt, men jeg skal bedst lide den glans der er over uld.


Jeg må søge lidt inspiration til motiver og farver i mine gamle hønsestrikbøger.


onsdag den 8. februar 2012

Sparkedragt i velour

For kort tid siden, fandt jeg denne fine hjemmesyede sparkedragt i en genbrugsbutik.
Den er syet blå i strækvelour og kantet med fast skråbånd, og den er noget så retro på start 80'er måden.


På den ene siden, er der applikeret et rød æble, som er med til at give dragten farve og detalje. Se lige hvor fint bladene har fået zigzag, for at få det til at se mere realistisk ud.




Jeg har en ide om, at dragten er syet efter et møsnker fra den klassiske bog "Børnetøj du selv kan sy
0-4 år" af Elsebeth Gynther og Bjarne Solberg, som jeg tidligere har blogget om, lige her!


Der er de fineste illustrationer af dragten i bogen, jeg synes det ligner den 'nye' sparkedragt jeg har købt, temmelig meget.
Jeg har sat mog for også at prøve at sy en dragt magen til, for det ser ret nemt uden. I bogen er det markeret som en nem ting at gå i gang med.

mandag den 6. februar 2012

Raglan babyvendestrik på vej

Jeg er altid i gang med et vendestrikprojekt, strikketøjet kan man nemlig have med overalt, fordi det hele strikkes ret. Lige nu er jeg begyndt på en raglansweater i en bomuld/hør-mix i str. 6 mdr.






Mønsteret er fra Hanne Meedoms bog 'Vendestrik #2'. Jeg har tidligere blogget om Meedom, da jeg er stor fan af hendes måde at skrive opskrifter på, både når det gælder strikning og syning.






Modellen jeg strikker bliver med slidser, så den er nem at få på baby. Desuden er det også en fin detalje.






Jeg regner med at hækle en fastmaske kant rund i halsudskæring og slidser med en kontrastfarve, for at opnå en fin effekt.

lørdag den 4. februar 2012

Dejlig grøn lørdag!

Sikke en dejlig lørdag med solskin og weekendhygge. Dagen startede med en lillebitte latte, i en af mine nye grønne kopper fra genbrug.
I baggrunden kan skimtes en dyb tallerken fra et fint stel som hedder Anemone, det er jeg vild med! Og det bedste af det hele er, at de bliver brugt hver morgen.


Senere på dagen er der blevet produceret et par små babybukser. Stoffet med pindsvinefamilien er fra Stof og Stil. Mønsteret til bukserne har jeg fundet i Hanne Meedoms bog "Børnetøj 0-3 år". Jeg har syet modellen utallige gange og i mange forskellige stofkvaliteter, og både mønster og bog kan varmt anbefales også hvis du er nybegynder, for det er en meget nem syvejledning at følge.





fredag den 3. februar 2012

Doozerne

Jeg synes Doozerne fra Fragglerne fortjener en lille hyldest. Hvis du ikke helt kan huske hvad Doozerne er, så er det de små væsner som lever i Fragglernes huler og nonstop arbejder med at bygge tårne, som Fragglerne spiser. Materialet som Doozerne bygger tårne af, er lavet af radiser fra de onde Gorgers have.

Jeg har været så heldig at finde denne her Doozer i genbrug, som skal trækkes op i siden og så gå lystigt derud af.


Og så er der Doozeren, som tager en velfortjent kaffepause, efter at have bygget en masse tårne. Denne figur er i samme materiale som de klassiske Smølfer.
Begge Doozere har en fin plads i vores køkken. De hårdt arbejdende Doozere fortjener en fremtræden plads.

onsdag den 1. februar 2012

Smølferne

Jeg har fundet lidt nostalgi på en af mine loppejagter. Jeg har købt den fineste spilledåse fyldt med glade Smølfer. Den er virkelig gammel, men i rigtig god stand. Den virker perfekt og har ikke store ridser.



Motiverne på spilledåsen er sjove, særligt fordi de har små hyggelige skønhedsfejl. For eksempel har Smølfen i nederste hjørne en ikke så smølfeagtig næse, og så er den lyseblå?? Det giver spilledåsen ekstra charme, at den ikke er perfekt.
Masser af glade Smølfer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...