tirsdag den 31. januar 2012

Hønsestrikket raglanbluse

Projektet omkring den hønsestrikkede raglanbluse skrider langsomt men sikkert frem. Jeg har haft rigtig meget at se til de seneste dage, så det er ikke blevet til så meget strikkeri. Men jeg vil alligevel vise hvor langt jeg er nået.

Jeg har fået strikket en række store kløvere og en række ænder på den nederste halvdel af trøjens krop. Jeg forestiller mig, at jeg skal afprøve mit uglediagram, og hønsestrikke en række ugler øverst på trøjen. Du kan se mønsteret på uglen lige her!
Både kløverne og ænderne har jeg fundet mønsteret op i Kirsten Hofstätters bøger "Hønsestrik". Ænderne har jeg dog tilpasset, da de i hendes mønster har ben og står op, jeg synes det er finere med svømmeænder.

Jeg er netop gået igang med det første ærme. Det bliver strikket på strømpepinde mens kroppen strikkes på en lille rundpind, til sidst samler jeg krop og ærmer på rundpind. Jeg er virkelig spændt på resultatet, da det er første gang jeg giver mig i kast med raglan.

søndag den 29. januar 2012

Høsestrikket vest til pige

I en genbrugsbutik har jeg fundet denne opskrift, som er blevet revet ud af et blad. Jeg kan godt forstå, at nogen har tænkt at denne her opskrift var fon fin til at smide væk. Jeg ved ikke fra hvilket blad opskriften stammer, kun at det er blad nr. 50.
Uanset hvilket blad det er, så er vesten virkelig fin og fortjener at blive vist frem.


Jeg synes Marie er yndig i sin hønsestrikkede vest. Personligt havde jeg nok valgt at strikke vesten en smule længere og lidt bedere, må måske er det stramme look bare tidens mode?

Mønster til hønsestrikkede hjerter

Jeg strikker ofte hjerter, når jeg hønsestrikker. Derfor vil jeg gerne dele de 2 diagrammer, som jeg oftest bruger, når der skal strikkes lidt kærlighed ind i strikketøjet.


Diagrammer til de fineste hønsestrikkede hjerter.


Det øverste mønster bruger jeg mest, da det bliver mere tydeligt på strikketøjet. Det nederste mønster er rigtig fint, hvis man blot ønsker et diskret lille hjerte.

Sådan ser nogen af mine færdigstrikkede hjerter ud. Jeg holder især af den orange og lilla farvekombination.
Jeg håber du kommer til at nyde at strikke disse fine hønsestrikk mønstre.
Love!

lørdag den 28. januar 2012

Bo Bedre's

Jeg har lige fået ryddet ud på mine boghylder, og de fineste og sjove ting er dukket op. Jeg har fået samlet 5 stk Bo Bedre's bøger i tidens løb.


Bøgerne er fyldt med gode ideer og sjove billeder fra en svunden tid, jeg elsker at kigge i dem, det er lige til at blive i godt humør af.


Hvad med for eksempel at blive din egen indretningsarkitekt? Med gode fif til hvordan du får den rigtige belysning eller udnytter pladsen bedst muligt.


Sidder og sukker over alle de fede lamper det søde par kigger og peger på.



Børnenes idébog er jo nærmest en klassiker i blogland, særligt den søde og søvninge soveand synes jeg man møder tit. Men bogen indeholder også andre fine ideer, for eksempel kan man lave mad eller en lille by af gips.

fredag den 27. januar 2012

Skovens dyr

Det er gået op for mig, at jeg i tidens løb, har fået samlet mig en fin samling af dyr fra de danske skove.



Mit fineste eksemplar må være den store bambi, den pryder min vindueskarm sammen med 'tvillingerne'.



Tvillingerne fra København og Jelling, som der står på deres kroppe.



Nogle af dyrerne er smådyr, som passer perfekt på en amagerhylde eller i en sætterkassen. Oftes kan man få de små figurer for et par kroner i en genbrugsbutik.



Broderede dyr er også at finde i det lille hjem. De 3 fugle er broderede billeder, de hænger fint ved siden af hinanden. Det sidste broderi er en pude, elsker hjortene i skoven, der spejler sig i en skovsø, det et jo en klassiker!



Og til sidst, måske en han i brunst?

onsdag den 25. januar 2012

Smukke gule






I anledningen af solskinsvejret, har jeg fundet mit gule retrostof frem fra gemmerne.
Jeg bliver helt inspireret til at sy eller strikker noget i farverne, gul, hvid, lyserød og orange, for sikke en skøn kombination det er.


Stofferne er en blanding af gamle dyne- og pudebetræk samt større stykker stofrester. Alle er fundet i genbrug eller på loppemarkeder.

mandag den 23. januar 2012

Erantis og vintergæk

I min have er det begyndt at pible op af jorden med de fineste små vinterblomster. En stor del af haven bliver indtaget af vintergækker, og det er så skønt at se på. Jeg bliver altid så glad og i forårshumør, når jorden begynder at spire.



søndag den 22. januar 2012

Babysengetøj

Jeg har i tidens løb købt fint babysengetøj, når jeg er stødt på det i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Er er et lille udsnit. Jeg synes særligt at sættet med køer, både, huse og biler er helt fantastisk, farverne er lige til at blive glade af.



fredag den 20. januar 2012

Tunika fra Cos

Butikken Cos har udsalg. De har rigtig meget lækkert voksentøj og en lille børnetøjskollektion.
Der har jeg fundet denne svampetunika til min datter. Den har den fineste facon og rigtig gode detaljer, blandt andet har den paspolerede lommer foran og en enkelt knap i nakken.




onsdag den 18. januar 2012

Loppetjans

Jeg har igen været på loppejagt, og denne gang er jeg kommet hjem med 'lidt men godt'.Jeg fandt 2 fine pudebetræk, det ene med påskeliljer og det andet med blomster. Jeg ved endnu ikke hvad de skal bruges til, men mon ikke jeg får en god ide.



Desuden købte jeg en dug fyldt med bellis, den er i rigtig fin stand, og lige til at blive i dejligt sommerhumør af.



Til sidst blev det til Alt om håndarbejde's bog 'Gaveideer'. Der er virkelig nogle sjove ting i bogen fra en svunden tid.



En af de finere ting, som der er en opskrift på i bogen, er en fisk syet af patchworkstumper, jeg får den nok aldrig lavet, men måske det er en ide til min håndarbejdsundervisning.



Et af de sjovere indslag i bogen, er dette billede af glade piger i trompetbukser og hjemmesyede forklæder, se lige hvor glade og sunde de ser ud.




tirsdag den 17. januar 2012

Raglantrøje på vej

Jeg er startet på en baby raglansweater. Jeg har strikket en række firkløvere, og så må jeg se hvor fantasien bærer mig hen, med hensyn til resten af mønstrene. Jeg tænker at den lyseblå skal være den gennemgående bundfarve.
Diagrammet til firkløverne har jeg fundet i Kirsten Hofstätters bog 'Hønsestrik'.



Trøjen er strikket i helt almindelig bomuld, på en lille rundpind 3.

lørdag den 14. januar 2012

Hippievest færdig

Klar til brug.




Det er noget tid siden at jeg blev færdig med denne vest, men jeg har ikke vist den frem i færdig form. Derfor flasher jeg den lige igen, nu med stropper og knapper.
Vesten er med kyllinger, peacetegn, hjerter og hippiefarver.




Vesten er strikket i bomuld på pind 4.





Og den har selvfølgelig en farvestrålende knap, som prikken over i'et.

fredag den 13. januar 2012

Hønsestrik en bilkø

Endnu et diagram fra mit lille ternede kladdehæfte, har fundet vej til bloggen, fordi jeg gerne vil dele med jer.
Denne gang er det et mønster på en række hønsestrikkede biler. Diagrammet er afprøvet, men jeg har desværre ikke noget billede af de færdige biler, da de er strikket på en vest, som er blevet givet væk. Men jeg lover jer, det blev mægtig fint.



Biler klar til at blive strikket.
God strikkefornøjelse!

torsdag den 12. januar 2012

Diagram til hønsestrikket ugle

Min søn kom hjem med en perleplade, som han havde fået i gave af en af sine venner. Det var den fineste ugle. På grund af den fine perleplade, blev jeg inspireret til at lave et diagram til en hønsestrikket ugle. Det vil jeg gerne dele med jer.



Diagrammet har jeg endnu ikke afprøvet, men jeg er overbevist om at det bliver SÅ fint, når det bliver strikket. Jeg er i hvertfald sikker på, at der skal være en række ugler på mit næste projekt. Jeg skal nok huske at vise det frem på bloggen.

onsdag den 11. januar 2012

Skønne sybøger

Elsebeth Gynther og Bjarne Solberg har skrevet og illustreret bøgerne 'Børnetøj du selv kan sy 0-4 år', 'Børnetøj du selv kan sy 5-12 år' og 'Tøj du selv kan sy'.



Jeg er heldigvis den lykkelige ejer af alle 3 bøger, og de bliver flittigt brugt, når der skal gang i symaskinen (i hvertfald de 2 af dem).



Den første bog 'Børnetøj du selv kan sy 0-4 år' er blevet genoptrykt hos forlaget Klematis og kan stadigvæk købes hos blandt andet Saxo. Den koster lidet over 200 kr, og den er bestemt pengene værd. Der er rigtig mange fine modeller og syvejledningen er nem at gå til.



'Børnetøj du selv kan sy 5-12 år' er udgiver fra forlaget Borgen, den er købt i en genbrugsbutik, og bærer derfor præg af at være blevet brugt flittigt. Heldigvis er hele bogen og mønsterarkene er intakte.



Bogen 'Tøj du selv kan sy' er en bog med voksentøj, til både mænd og kvinder. Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har kastet mig ud i nogen af modellerne, da de er en lille smule for funky, særligt tingene til mænd.



Alle bøgerne har de finest tegnede illustrationer på de modeller, som bare venter på at bliver kørt i gennem symaskinen.
Særligt ved bøgerne er, at de lægger op til, at man selv bruger sin fantasi, både når det gælder om at ændre lidt på modellen og når man skal lave applikationer.

mandag den 9. januar 2012

Primulatid

Det vrimler med Primulaer i butikkerne, og siden bloggen hedder Primulavej, synes jeg det må være på tide at bringe et billede af denne fine 'bedstemorblomst'. Jeg mindes ihvertfald, at det var den slags blomster der var i mine bedsteforældres hjem.



En ægte retroblomst.

torsdag den 5. januar 2012

Svend og Marta

Snup en kop!


Jeg har en lille svaghed for navnekopper. Jeg er denne gang er jeg faldet for Svend- og
Marta-kopperne her, som har en meget fin tegning på.


Motiverne minder mig om nogen glansbilleder jeg havde som barn.


Kopperne er fundet i den lokale genbrug.

onsdag den 4. januar 2012

Blå hønsestrikket vest

Færdig bum!




Så blev jeg færdig med den hønsestrikkede vest med elefanter, fisk og ænder. Jeg er meget glad for resultatet, og glæder mig til at se en baby med den på.




Det har kun taget et par dage at strikke vesten. Når man høsestrikker synes jeg, at det går hurtigt, fordi det ene mønster tager det andet. Denne gang er elefanterne og bølgerne nye for mig. Babyelefanterne er jeg særlig stolt af, fordi det er mit eget mønster. Resten af mønstrene har jeg fundet i Kirsten Hofstätters klassiske bøger om hønsestrik. Anden har jeg dog revideret lidt på, i bogen står den nemlig op og har ben, jeg synes en svømmende and passede bedre til min blå vest.




Bølgerne var det mønster som drillede mig mest på vesten, fordi man jo strikker spejlvendt når man strikker på rundpind, derfor kan det godt være lidt svært at overskue mønsteret. Heldigvis blev resultatet rigtig fint, og det er ikke sidste gang jeg vil strikke bølger.




Vesten ligner måske kaos på bagsiden, men der er styr på trådene. Når man hønsestrikker skal man være opmærksom på, at strikketøjet blive tykkere end hvis man strikker med en tråd, fordi garnet løber på bagsiden og dermed ligger dobbelt.





Til sidst er der blevet monteret knapper på stropperne, jeg vælger gerne en farve som bliver brugt i et af mønstrene, det synes jeg giver vesten et fint udtryk. Blå med orange er en lækker kombination.

mandag den 2. januar 2012

Hønsestrikket babyvest

De små elefanter i det tidligere indlæg, har fået selskab af ænder og fisk.
Jeg har valgt at strikke med den blå farve som gennemgående bundfarve, det giver et mere roligt udtryk.



Jeg mangler nu at strikke bærestykke og stroppe på, og evt ærmer, hvis jeg synes det skal være en sweater.

søndag den 1. januar 2012

Hønsestrikkede elefanter

Jeg er i gang med at hønsestrikke endnu en babyvest, denne gang har jeg strikket en række babyelefanter der holder hinanden i halen. Jeg synes selv at de er blevet mægtig fine.



Jeg har tegnet et hurtigt diagram, som jeg har strikket efter, hvis du har fået lyst til også at strikke en række elefanter, så har du mønsteret her.



Glædelig 2012!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...